Jak przywrócić początkowe ustawienia Acera?!

Wszystko co się tyczy systemu operacyjnego Windows. Tak zwana codzienność ;)

Jak przywrócić początkowe ustawienia Acera?!

Postprzez AGA! » Wto Wrz 14, 2010 22:04

Dostałam od brata w spadku 2-miesięcznego Acers Aspire 5738 ZG Win7(64bit)!
Jest tu straszny bałagan, jakies programy i ich wersje, które są dla mnie nie potrzebne - wyskakujące błędy! Czy jest możliwośc przywrócenia jego do "fazy" początkowej (fabrycznej-pudełkowej) , czyli chodzi mi o to , żeby był w takim stanie jak przyniósł go ze sklepu! Da rade coś takiego zrobić ?!
Dodam, że nie posiadam płytki z win7 , system był już w laptopie!
Codziennie budzę się piękniejsza! no, ale dziś to już przesadziłam :)
AGA!

Dołączenie: Wto Wrz 14, 2010 21:56

Re: Jak przywrócić początkowe ustawienia Acera?!

Postprzez canine » Śro Wrz 15, 2010 23:11

Witam,
Z tego co mam wiedzę to niestety bez płytki acerowej lub bez zrobienia kopii zapasowej na płytkę narzędziami dostarczonymi w systemem przez acera nie da się przywrócić wersji oryginalnej czystej tak jak laptop przyjechał z fabryki.

Możesz zobaczyć ewentualnie tuż po starcie laptopa (w momencie uruchamiania biosu) czy nie masz może jakieś informacji że jak naciśniesz np. F12 to będzie można wejść do trybu naprawczego lub odtwarzania systemu z kopii zapasowej na dysku. Może też z poziomu biosu coś będzie. Ale niestety wątpię :(

No i jeszcze jedna najpewniejsza możliwość pożyczyć od kogoś płytkę lub ściągnąć z netu Windowsa 7. Jak pisałaś w innym poście nie będę Ci pisał jak i gdzie, ale mogę podpowiedzieć iż najszybciej i najprościej ściągnąć za pomocą torrenta. Istotne jest tylko, aby wersja systemu była identyczna z jaką został zakupiony laptop przypuszczam iż jest to WIN7 Home Premium 64bit PL. Jest też na pewno taka wersja instalacyjna Windowsa 7 gdzie po tym jaki wpiszesz klucz to taka wersja się instaluje, albo professional albo home albo ultimate przy czym istotne jest czy 32 czy 64 bit.
Klucz licencyjny o jaki będziesz poproszona podczas instalacji powinien być napisany na certyfikacie naklejonym pod spodem na laptopie. jeśli coś takiego zrobisz będziesz miała w pełni legalną wersję Windowsa :)
Później jeszcze trzeba będzie zainstalować sterowniki no i ewentualnie jeszcze jakieś oprogramowanie ze strony acera.

Pozdrawiam i powodzenia
canine

Dołączenie: Pią Mar 20, 2009 23:51

Powróć do Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość