BSODy Win7 64-bit

Wszystko co się tyczy systemu operacyjnego Windows. Tak zwana codzienność ;)

BSODy Win7 64-bit

Postprzez dowea » Czw Wrz 23, 2010 22:08

Witam,
Mowa jest o składanym PC:

Płyta główna
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P s.AM3
Procesor
AMD Phenom II X4 965 Black Edition s.AM3 BOX
Karta graficzna
Gigabyte HD4890 1GB 256 PCI-E GDDR5
Dysk Twardy
2X Samsung 1TB 32MB HE103UJ sATA-2 RAID-F1R
Pamięć RAM
Geil 2x2GB DDR3 1600 Dual Chanel Kit 7-7-7 Ultra
Geil 2x2GB DDR3 1600 Dual Chanel Kit 8-8-8 Black Dragon

System WinHomPrem7 64-bit
Problemy z Blue Screen"ami mam od samego zakupu. Początkowo dyski połączone miałem w RAID i o dziwo przy kilkakrotnym wyłączeniu i włączeniu PC, BSODy się nie pojawiały (do momentu załadowania dowolnych aktualizacji) Po aktualizacji system padał całkowicie i zaczynał się problemy z odzyskiwaniem danych.
Serwisant twierdził że problem tyczy sie RAIDa
Pozbyłem się RAIDa i niestety BSODy pojawiają się nadal.
Wiec najchętniej powróciłbym do RAIDa

Aktualizacja BIOSu nic nie pomogła (o ile można zaufać panom z serwisu)
Memtest ponad 10h nie wykazał żadnych błedów (RAM sprawny)
Sterowniki instalowane ze strony producenta (najnowsze,innych niestety nie znalazłem) Na CD nie mam sterowników do win7.
Z tego co wyczytałem na forum to najprawdopodobniej wina leży po stronie sterowników.

Ostatni format i reinstalacja 2 dni temu.
Od tego czasu 3 Blue Screeny

Kod: Zaznacz wszystko
  Loading User Symbols
    Unable to load image \SystemRoot\system32\DRIVERS\Rt64win7.sys, Win32 error 2
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for Rt64win7.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Rt64win7.sys
    ********************************************************************************                                                                             *
    *                        Bugcheck Analysis                                    **                                                                             *
    *******************************************************************************
    Use !analyze -v to get detailed debugging information.
    BugCheck 1000007E, {ffffffffc0000005, fffff8800148158c, fffff880031a7c98, fffff880031a7500}

Probably caused by : memory_corruption
    Followup: memory_corruption

Loading User Symbols
    *******************************************************************************                                                                           *
    *                        Bugcheck Analysis                                    *                                                                            *
    BugCheck D1, {fffffa804788cd5c, 2, 0, fffff88001507148}

Probably caused by : ndis.sys ( ndis! ?? ::FNODOBFM::`string'+7a5c )
    Followup: MachineOwner
    ---------

Loading User Symbols
    Loading unloaded module list
    ....
    *****************************************************************************                                                                           
                            Bugcheck Analysis                                                                                                 *
    BugCheck 109, {a3a039d898715606, b3b7465eeaee27fc, fffff80002ed3000, 1}
    Probably caused by : ntkrnlmp.exe ( nt!KeBugCheckEx+0 )
    Followup: MachineOwner
    ---------

Dodam jeszcze że PC był serwisowany kilka razy (format i instalacja nowego systemu wiąże się z włączaniem i wyłączaniem kompa i oczywiście wszystko jest ok. niby :)

Proszę o pomoc. z góry bardzo dziękuje!
dowea

Dołączenie: Czw Wrz 23, 2010 22:03

Powróć do Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość