problem z karta wifi

Wszystko co się tyczy urządzeń sieciowych. Jakie urządzenia wybrać do własnej domowej sieci, jakie urządzenia są najtańsze, ...

problem z karta wifi

Postprzez anty » Wto Sie 03, 2010 13:23

witam wczoraj wieczorem montowalem nowa karte wi-fi do swojego pc, poniewaz poprzednia miala zbyt slaba moc i net mi sie troche mulil. Postanowilem wiec zamontowac nowa, ktora posiada 3 antenki (tamta miala tylko 1) co mialo na celu zwiekszyc moc odbiornika wi-fi. Po zamontowaniu i zaistalowaniu pobranych sterownikow (poniewaz plytki na zadnym kompie nie dalo sie odpalic), resecie kompa pojawia mi sie okienko, ze mam polaczenie z netem (moc jest dobra albo b.dobra) ale jet jeden mankament. Po wlaczeniu np. Opery (sprawdzalem na prawie kazdej przegladarce), wpisaniu np. wp.pl pojawia mi sie strona ale po jakis 8 min siedzenia na internecie wyskakuje mi juz blad ze str nie moze sie wyswietlic. Choc zakladka sie laduje wszystko pieknie to sama str juz nie. W domu posiadam jeszcze laptopa na ktorym nic nie bylo zmieniane i wlasnie po zmianie karty wi-fi na PC tak samo sie robi jak na stacjonarnym. Net mi dziala bez szwanku, poniewaz sprawdzalem na kompach podpietych do internety poprzez kabel. Sprawdzalem nawet na telefonie gdzie normalnie bez zadnego problemu sie laczlem z net i tam tez mam podobny problem. Znajduje mi siec ale nie moge sie laczyc z nia i przegladac zawartos internetu. Dzis rano gdzies kolo godz 8 wszystko dzialalo ile te tylko przez pewien okres. Tak ze net dziala mi w kratke na tych urzadzeniach poslugiwajacych sie wi-fi. W ryterze nic nie zmienialem.

Zamontowana karta to D-link DWA-547

Prosilbym o pomoc. Z gory dziekuje i przepraszam za brak polskich znakow.

>zrobilem juz sam. wystarczylo tylko zmienic antenke i jest juz wszystko OK. Tak wiec radze tym co maja problem z sila sygnalu zeby najpierw podmienili tylko antenke a dopiero potem jak to sie nie sprawdzi kupowali caala plyte;)
anty

Dołączenie: Wto Sie 03, 2010 13:04

Powróć do Urządzenia sieciowe

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość