Problem z restartem komputera

Wszystko co się tyczy systemu operacyjnego Windows. Tak zwana codzienność ;)

Problem z restartem komputera

Postprzez 007arek » Nie Kwi 25, 2010 20:55

Witam, nie znalazłem odpowiedzi na necie jaka by mi pomogła, więc proszę o pomoc.
Posiadam windowa XP pro, problem pojawił się ostatnio jak grałem i komp mi się zawiesił, jak chciałem go ponownie odpalić nic się działo komp chodził(wentylatorki działają itp.), ale ekran pozostaje czarny.
Dopiero po odczekaniu przy wyłączonym komputerem ok. 1 godz. Udaje się go odpalić. Skanowałem kompa, nie wykryto żadnych wirusów, czyściłem z kurzu, poprawiałem zworki myśląc że się coś poluzowało, aktualizowałem sterowniki i nic nie pomogło. Niestety nie udało mi się przywrócić wcześniejszych ustawień systemy ale pewnie to z powodu tego że nie chce się zrestartować ponownie.

Jestem zielony w tych sprawach więc proszę o dokładne wytłumaczenie problemy, lub jakiekolwiek porady dlaczego nie chce system restartować.
Wielkie dzięki.
007arek

Dołączenie: Śro Mar 24, 2010 13:43

Re: Problem z restartem komputera

Postprzez 007arek » Czw Kwi 29, 2010 18:06

Hej nie odzywałem się bo jak wcześniej kompa dało się uruchomić po jakimś odpoczynku, to teraz w ogóle nie da się tego zrobić:(
Jedyne to to że już wiem co jest przyczyną, a mianowicie karta graficzna, jak ją odłączam to komputer uruchamia się bezproblemowo.
Posiadam NVIDIA GeForce 8400 GS (512 MB), a jak jeszcze dało się od czasu do czasu uruchomić kompa to najwyższa temperatura karty w teście FurMarkiem wyniosła 68[sup]o[/sup], a tak normalnie wynosiła ok. 46[sup]o[/sup]
Jak myślicie czy jeszcze jest szansa jakoś naprawić kartę graficzną, bo przecież wcześniej był problem,ale jakoś uruchamiał kompa. Gdzieś słyszałem, że to może być coś z pastą, jak to sprawdzić?
007arek

Dołączenie: Śro Mar 24, 2010 13:43

Powróć do Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości