Zegar

Wszystko co się tyczy systemu operacyjnego Windows. Tak zwana codzienność ;)

Zegar

Postprzez Dominik220 » Wto Mar 02, 2010 18:05

Za każdym razem gdy włączam komputer Zegar się restartuje i działa od początku, zaś przed zalogowaniem pojawia się szare tło i ustawienia. Pisze po angielsku, że mój komp jest za wolny i mam tam coś ustawić nie wiem co się dzieje
Dominik220

Dołączenie: Wto Mar 02, 2010 17:57

Re: Zegar

Postprzez canine » Czw Mar 04, 2010 23:26

Witam,
Ooo to bardzo ciekawe z czymś takim się nie spotkałem.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że bateria na płycie głównej jest wyczerpana i dlatego po wyłączeniu komputera nie podtrzymuje godziny. Zweryfikuj to poprzez weryfikację godziny w BIOS'ie po dłuższym czasie jak nie używasz komputera (np. po tym jak jest wyłączony około 1h).

Jeśli jednak godzina będzie się zgadzała to napisz to postaram się coś wymyślić. Aha i napisz jeszcze dokładnie o jakie ustawienia chodzi te na szarym tle i jaki komunikat Ci się wyświetla apropo że komputer jest wolny ...

Pozdrawiam i powodzenia
canine

Dołączenie: Pią Mar 20, 2009 23:51

Postprzez Dominik220 » Sob Mar 06, 2010 17:04

to pisze w CPU SPEED obok moge wybrać Manual, 1500MHz,2000MHz,25000MHz,lub 3000MHz, mam wybrane 2000MHz.
Na prawo mam pisze ,,Since yuo use a new CPU or reinstall your CPU the system boots up at the slowest CPU speed can enter setup menu. Now you can adjust the CPU speed is adjusted too high, the system may hang. Please turn off the system and then restart to set the CPU speed." Nie wiem jak weryfikować godzine w BIOS'ie ?
Dominik220

Dołączenie: Wto Mar 02, 2010 17:57

Postprzez Ajcik » Sob Lip 30, 2011 14:25

Witam wiem, że to troszkę nie na temat, ale chciałbym wam przedstawić bardzo interesującą sprawę, rzecz.
http://tojefura.com/
pewnie nikt nie zna tej strony.
Jest to strona o nowej metodzie wykrywaniu raka. Jak narazie jest to choroba w małym stopniu uleczalna, ale dzięki tej metodzie może ona się diametralnie zmienić.
Zajrzyjcie bo nie musi to się akurat tyczyć bezpośrednio was, ale waszych przyjaciół, znajomych.
Ajcik

Dołączenie: Sob Lip 30, 2011 14:23

Powróć do Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości