Witam, zastanawiam się, czy ktoś z Was ma może doświadczenie w braniu pożyczek. Chodzi oczywiście o pożyczkę na sprzęt komputerowy, w moim przypadku ok. 2500 zł. Już od dawna przymierzam się do wymiany sprzętu, a teraz akurat pojawiła się promocja laptopa, którego planowałem kupić. Problem w tym, że ja nie mam kasy, a promocja wkrótce się kończy. W związku z tym poważnie rozważam zaciągnięcie pożyczki. Ponieważ bardzo liczy się dla mnie czas, biorę pod uwagę przede wszystkim oferty firm parabankowych. Najbardziej zaufany i przekonywający wydaje się chyba Provident,
warunki pożyczki są jasno określone na ich stronie, a tym
kalkulatorem pożyczki wyliczyłem, że faktycznie mogę skorzystać na kupnie tego laptopa za promocyjną cenę, pod warunkiem, że szybko spłacę pożyczkę, unikający tym samym odsetek. No i tu pojawia się moje pytanie: czy ktoś z Was brał u nich pożyczkę i mógłby się podzielić wrażeniami? A może istnieją jakieś oferty ekspresowych pożyczek w bankach, które są niżej oprocentowane niż Provident, albo inne firmy tego typu? Piszcie, czekam na Wasze posty. Dzięki!