Nowy sprzęt - skąd kasa?

No i cała reszta co nie pasuje do poprzednich tematów.

Nowy sprzęt - skąd kasa?

Postprzez pecet » Wto Lip 21, 2009 21:59

Witam, zastanawiam się, czy ktoś z Was ma może doświadczenie w braniu pożyczek. Chodzi oczywiście o pożyczkę na sprzęt komputerowy, w moim przypadku ok. 2500 zł. Już od dawna przymierzam się do wymiany sprzętu, a teraz akurat pojawiła się promocja laptopa, którego planowałem kupić. Problem w tym, że ja nie mam kasy, a promocja wkrótce się kończy. W związku z tym poważnie rozważam zaciągnięcie pożyczki. Ponieważ bardzo liczy się dla mnie czas, biorę pod uwagę przede wszystkim oferty firm parabankowych. Najbardziej zaufany i przekonywający wydaje się chyba Provident, warunki pożyczki są jasno określone na ich stronie, a tym kalkulatorem pożyczki wyliczyłem, że faktycznie mogę skorzystać na kupnie tego laptopa za promocyjną cenę, pod warunkiem, że szybko spłacę pożyczkę, unikający tym samym odsetek. No i tu pojawia się moje pytanie: czy ktoś z Was brał u nich pożyczkę i mógłby się podzielić wrażeniami? A może istnieją jakieś oferty ekspresowych pożyczek w bankach, które są niżej oprocentowane niż Provident, albo inne firmy tego typu? Piszcie, czekam na Wasze posty. Dzięki!
pecet

Dołączenie: Wto Lip 21, 2009 21:43

Re: Nowy sprzęt - skąd kasa?

Postprzez canine » Sob Lip 25, 2009 10:46

Witam,
Nie znam providenta. Ale z tego co mi się wydaje to branie pożyczki gotówkowej zawsze jest (niezależnie od banku) najbardziej oprocentowane. To co ja bym zrobił to poszukał w jakich sklepach można kupić tego konkretnego laptopa za pomocą porównywarek cen np. www.ceneo.pl.
Jak już znajdziesz to popatrzył na stronach sprzedawców laptopów czy oni współpracują z jakimiś firmami udzielającymi kredyt i skorzystał z usługi zakupu na rat konkretnego sprzetu na pewno wyjdzie taniej.
Jako przykład znajoma kupiła laptopa za 3 500 wzięła kredyt na 1 rok lub 2 lata nie pamiętam i wzięła kredyt w Żaglu i odsetki wyniosły ją tylko 100 zł i to chyba najlepszy przykład na to że tak się opłaca najlepiej.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

PS. Z czystej ciekawości napisz proszę jak Ci poszło i czy moja porada się przydała.
canine

Dołączenie: Pią Mar 20, 2009 23:51

Powróć do Off topic

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość